Brandweer en civiele bescherming hebben zaterdagvoormiddag een grootscheepse evacuatieoefening gehouden in de nieuwe tunnel van de verbindingsweg tussen Geel en Kasterlee. Die tunnel loopt onder het provinciaal domein De Hoge Mouw en is circa 500 meter lang. De weg wordt later in de maand plechtig voor het verkeer opengeseld.
 
Om een evacuatie bij een ongeval uit de tunnel in te oefenen was er zaterdag een rampenoefening. Het scenario van de oefening was dat er een vrachtwagen geslipt was in de tunnel, wat een kettingbotsing tot gevolg had. Daarbij waren verschillende personenwagens en een bus met 30 schoolkinderen betrokken. Enkele van deze voertuigen hadden ook brand gevat. De balans van het ongeval bedroeg 3 doden en verschillende gewonden.
 
Brandweer en civiele bescherming zorgden samen voor de evacuatie van de gewonden via de nooduitgangen van de tunnel.
 
De hulpdiensten gaan de oefening nu evalueren. Een van de aandachtspunten daarbij is de houding van de hulpdiensten naar de pers toe. Die verliep zaterdag alvast chaotisch. Ook was er een communicatiestoornis van het terrein naar de commandopost en van daar naar het crisiscentrum van de gemeente.
 
verslag en foto's: Jo Stoop/Nnieuws.be